Türkiye’yi derinden sarsan avukat Serdar Öktem cinayeti ile ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi. 6 Ekim 2025 tarihinde İstanbul’un Şişli ilçesinde aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Öktem’in cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen ‘Alican Çakır’ kod adlı Ali Gulmalizada, Rusya’nın başkenti Moskova’da yakalandı.
Olayın Seyri ve Soruşturma
Serdar Öktem, Şişli’deki aracında saldırıya uğradıktan sonra yaşamını yitirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, görgü tanıklarının ifadeleri, güvenlik kameraları kayıtları ve polis ekiplerinin iz takibi sonucunda, saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen 5 şüpheli ile kaçmalarına yardım ettiği belirlenen bir zanlı yakalandı.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında toplam 13 şüpheli, nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Bunlardan 2’si 18 yaşından küçük çocuk, 9’u tutuklanırken 4 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Bu süreç, olayın geniş çaplı ve organize bir yapının işi olabileceğine işaret ediyor.
Azmettirici Moskova’da Yakalandı
Cinayetin azmettiricisi olduğu belirtilen Ali Gulmalizada, Rusya’nın Moskova şehrinde yakalanarak Türkiye’ye iadesi için işlemler başlatıldı. Yetkililer, uluslararası iş birliği çerçevesinde yapılan operasyonun cinayetin aydınlatılmasında önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Cinayette Kullanılan Silahlar ve Deliller
Olaydan sonra Arnavutköy’de yakalanan zanlılar üzerinde yapılan aramalarda, 2 kalaşnikof, 2 tabanca, kar maskesi ve eldiven ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın bir organize suç örgütü ile bağlantılı olabileceğini ve soruşturmanın azmettiriciler ile örgütün olayda taşeron olarak kullanılıp kullanılmadığını da araştırdığını açıkladı.
Öktem’in Ölüm Nedeni ve Otopsi Raporu
Adli Tıp Kurumu’nun ön otopsi raporuna göre Serdar Öktem’in kafa, yüz ve sol koluna isabet eden yaralanmaların en az birinin tek başına öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi. Raporda, Öktem’in ölüm nedeni olarak “Ateşli silah yaralanmasına bağlı kafatası ve yüz kemik kırıkları, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama” gösterildi.
Raporda ayrıca Öktem’in kafasında, yüzünde ve sol kolunda ayrı ayrı öldürücü nitelikte yaralanmalar bulunduğu, bu yaralanmaların ölümüne doğrudan sebep olduğu belirtildi.
Organize Suç Örgütü İddiası ve Derinleştirilen Soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, olayın organize suç örgütü ile bağlantılı olabileceği ve cinayetin maktule karşı beslenen husumet sonucunda gerçekleştirilmiş olabileceği belirtildi. Açıklamada, soruşturmanın azmettiricilerin bulunması ve organize suç örgütünün olayda taşeron olarak kullanılıp kullanılmadığının tespiti yönleriyle tüm boyutlarıyla derinleştirilerek devam ettiği ifade edildi.
Sonuç ve Yansımalar
Serdar Öktem cinayeti, Türkiye’de hukuk camiasını ve kamuoyunu derinden etkileyen bir olay olarak tarihe geçti. Cinayetin azmettiricisinin uluslararası operasyonla yakalanması, soruşturmanın ilerleyişinde kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, soruşturmanın kapsamının geniş tutulduğunu, olayın tüm bağlantılarının ve organize suç örgütü boyutunun titizlikle araştırıldığını belirtiyor.
Bu gelişmeler, Öktem cinayetinin tam anlamıyla aydınlatılması için yürütülen çalışmaların hız kazandığını gösteriyor ve önümüzdeki günlerde yeni operasyonların ve gözaltıların olabileceğine işaret ediyor.




 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					