Fenerbahçe, Süper Lig’in 17. haftasında Eyüpspor’u 3-0 mağlup ederek sezonun ilk yarısını tamamladı ve taraftarlarına büyük bir moral verdi. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle puanını 39’a yükselterek maç fazlasıyla ligin zirvesine ortak oldu ve 20 yıl aradan sonra ilk yarıyı namağlup tamamladı. Maçta öne çıkan detaylar ve taktik hamleler ise futbolseverlerin ilgisini çekti.
Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, rakip kalede etkili bir oyun sergiledi. 27. dakikada Talisca’nın attığı golle öne geçen sarı-lacivertliler, 34. dakikada Asensio’nun golüyle farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda ise 76. dakikada Duran’ın golü skoru 3-0’a taşıdı ve mücadele bu skorla sona erdi. Bu net galibiyetle Fenerbahçe, ligin ilk yarısını namağlup olarak tamamlamış oldu.
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra ikinci yarıda stadyumdaki yerini aldı. Başkanın sahadaki varlığı, takımın motivasyonunu artırırken taraftarlar tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı. Teknik direktör Tedesco, önceki maç kadrosuna göre iki zorunlu değişiklik yaptı. Sakatlık ve ağrıları nedeniyle Edson Alvarez ve Archie Brown kadroda yer almazken, Levent Mercan ve İsmail Yüksek sahaya dahil edildi.
Fenerbahçe’de ayrıca milli takımlarına giden oyuncuların yokluğu ve sakatlıkları dikkat çekti. En-Nesyri ve Nene milli görevleri nedeniyle, Nelson Semedo, Archie Brown ve Çağlar Söyüncü ise tedavileri sürdüğü için bu maçta forma giyemedi. Hafif sakatlığı bulunan Edson Alvarez ise teknik heyetin kararı doğrultusunda riske edilmedi. Bu eksikliklere rağmen sarı-lacivertliler sahadan 3-0’lık net bir skorla galip ayrıldı.
Maç boyunca Fenerbahçe, özellikle kanat organizasyonları ve orta saha pas trafiğiyle rakip kalede etkili oldu. İlk yarıda Talisca ve Asensio ile gelen goller, takımın oyunu kontrol etmesini sağlarken ikinci yarıda Duran’ın golü farkı üçe çıkararak maçı tamamen kopardı. Eyüpspor’un net fırsatlardan yararlanamaması, Fenerbahçe savunmasının disiplinli ve organize yapısıyla birleşince ev sahibi ekip sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Bu sonuçla Fenerbahçe, ligin ilk yarısında Galatasaray’ın 3 puan gerisinde yer almasına rağmen puanını artırarak şampiyonluk yarışında iddialı konumunu sürdürdü. Sarı-lacivertliler, namağlup olarak tamamlanan ilk yarı sonrası taraftarlarına büyük bir moral verdi ve ikinci yarı öncesi avantaj sağladı. Teknik ekip ve oyuncular, sezonun ikinci yarısında da aynı disiplin ve motivasyonla mücadele edeceklerini vurguladı.
Maçtan öne çıkan dakikalar:
27′ Talisca golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçti
34′ Asensio farkı 2’ye çıkardı
45+1 İlk yarı sona erdi
48′ Eyüpspor’un direkten dönen şutu
66′ Talisca yerine Oğuz Aydın oyuna girdi
76′ Duran skoru 3-0’a taşıdı
81′ Kerem ve İsmail yerini Szymanski ve Yiğit Efe’ye bıraktı
90+3 Mücadele sona erdi
Fenerbahçe, ligin ilk yarısını namağlup tamamlayarak şampiyonluk yolunda güçlü bir mesaj verdi. Takımın performansı, teknik direktör Tedesco’nun oyun planı ve Başkan Sadettin Saran’ın stadyumdaki motivasyonu, sezonun ikinci yarısı için taraftarları umutlandırdı.


