Kırıkkale’deki Yahşihan Belediyesi’ne bu sabah operasyon düzenlendi. AKP’li Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, evinden alınarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında bazı iş insanları ve belediye personelleri de gözaltına alındı.
Operasyon Detayları
Yahşihan Belediyesi yöneticilerinin doğruladığı bilgilere göre, operasyon Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir rüşvet soruşturması çerçevesinde gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında toplam 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
AKP Disiplin İşlemi
Gözaltı sonrası AKP, Belediye Başkanı Ahmet Sungur’u ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.
Önceki Vaka ve Aile Detayları
Belediye başkanının oğlu Mahir Sungur, Mayıs ayında havaya silah atması nedeniyle gözaltına alınmış, AKP Kırıkkale Vekili Mustafa Kaplan’ın devreye girmesiyle serbest bırakılmıştı.
Yahşihan’ın önceki belediye başkanı MHP’li Osman Türkyılmaz ise dört arkadaşıyla birlikte tutuklanmıştı. Ahmet Sungur, göreve gelir gelmez belediyede 1 milyar lirayı aşan kamu zararını açıklamıştı.