Borsa İstanbul Duyurdu: Beş Hisseye Kredili İşlem Yasağı

anne

Borsa İstanbul, SPK kararı doğrultusunda beş hissenin paylarına kredili işlem yasağı getirdiğini açıkladı. Karar, Cosmos Yatırım, Tukaş, Adese GYO, Lüks Kadife ve Doğan Burda hisselerini kapsıyor ve 23 Ekim 2025 tarihine kadar geçerli olacak.

VBTS Kapsamında Alınan Önlemler

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasına göre, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında;

  • ADESE.E, LUKSK.E, DOBUR.E ve TUKAS.E payları 24 Eylül 2025’ten itibaren 23 Ekim 2025 tarihine kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

  • COSMO.E (Cosmos Yatırım) payları için ise “emir paketi tedbiri” uygulanacak. Bu tedbir, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin yasaklanması, emir miktar azaltımı ve fiyat kötüleştirme işlemlerinin engellenmesi ile emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını kapsıyor.

Açıklamada ayrıca, ilgili paylarda önceden uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirlerinin, emir paketi tedbirleri süresince de devam edeceği belirtildi.

Exit mobile version