İstanbul Beyoğlu’nda boyun bölgesine uygulanan işlemin ardından fenalaşan Berat Topay’ın ölümüne ilişkin otopsi raporunun ayrıntıları ortaya çıktı. Yoğun bakımda 14 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Topay’ın beyin ve omurilik dokusunda kanama tespit edildi.
Otopsi incelemesinde boyun omurları, dil kemiği ve boyundaki kıkırdak yapıların sağlam olduğu belirlendi. Boyundan beyne kan taşıyan ana damarlarda da yırtılma, ayrışma veya tıkanıklık saptanmadığı kaydedildi.
Raporda beyin dokusunda kanama, bazı damarlarda pıhtılar ve dokuların oksijensiz kalmasına bağlı değişiklikler bulunduğu belirtildi. Beyin sapında yaygın kanama alanları görülürken, omurilik dokusunda da kanama ve sinir liflerinde hasar tespit edildi.
İncelemelerde ayrıca göğüs kemiği ile sağ 4’üncü kaburgada kırık bulundu. Topay’ın ilk hastane muayenesinde boyun bölgesinden omzuna doğru uzanan morlukların bulunduğu da kayıtlara geçti.
Topay, boyun ve sırt ağrıları nedeniyle gittiği masajın ardından fenalaşmış, kısa süre içerisinde bilincini kaybetmişti. Hastanede yoğun bakıma alınan Topay, 14 gün sonra yaşamını yitirmişti.
Kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için tıbbi kayıtlar, laboratuvar sonuçları, görüntüler ve soruşturma dosyasının birlikte değerlendirilmesine karar verildi.
