Türk rock müziğinin unutulmaz ismi Cem Karaca’nın eski sevgilisi Meral Karaören, büyük bir dolandırıcılık olayının mağduru oldu. 80 yaşındaki Karaören, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler tarafından kandırılarak, 94 yıllık aile yadigârı evini ve yaklaşık 20 milyon TL değerindeki tüm birikimini dolandırıcılara kaptırdı.
“FETÖ OPERASYONU VAR” YALANIYLA TUZAĞA ÇEKİLDİ
İddiaya göre dolandırıcılar, Karaören’i telefonla arayarak adının bir FETÖ soruşturmasına karıştığını söylediler. Kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan kişiler, Karaören’e İzmir’de adına sahte kimlik çıkarıldığını ve mal varlığına el konulabileceğini belirttiler. Panikleyen Karaören, sözde operasyon senaryosuna inandırıldı.
24 SAAT BOYUNCA MANİPÜLE EDİLDİ
Dolandırıcılar, Karaören’i günlerce süren psikolojik baskı ve yönlendirme ile yönetti. Tapuda yapılacak işlemin sadece bir “gizli devlet operasyonunun parçası” olduğunu söyleyerek, mülk devri ve para transferlerini kendi rızasıyla gerçekleştirmesini sağladılar.
BANKA VE POLİS UYARDI, AMA İŞLEMİ KENDİ İSTEĞİYLE ONAYLADI
Bankadaki personeller ve çevredeki polis ekiplerinin şüphelenmesi üzerine Karaören’e uyarılar yapıldı. Ancak yaşlı kadın, “bilinçli olarak işlem yaptığını” beyan eden belgeler imzalayarak bankadan yüklü miktarda parayı çekti ve dolandırıcılara teslim etti.
HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATILDI
Dolandırıldığını fark eden Karaören, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatılırken, el konulan taşınmazla ilgili tapunun iptali ve mülkiyetin geri alınması için hukuki süreç başlatıldı.
Olay, hem mağdur kadının hem de toplumun dijital ve psikolojik güvenlik konusunda ne kadar savunmasız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.