Gazeteci Barış Pehlivan, CHP içindeki kayyum tartışmalarına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı. Pehlivan, bir buçuk ay önce CHP’li iş insanı Nebil İlseven’e kayyum görevi için teklif götürüldüğünü öne sürdü.
Onlar TV’de konuşan Pehlivan, 2011’de kısa süre CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan ve 2023 yerel seçimlerinde Beşiktaş aday adayı olan İlseven’in kendisine “Böyle bir görev olursa hazır mısın?” diye sorulduğunu aktardı. İlseven’in ise bu öneriyi “Aklınızdan bile geçirmeyin” diyerek kesin bir dille reddettiği belirtildi.
Başka isimlere de teklif götürüldü
Pehlivan’ın aktardığına göre, İlseven’in reddetmesinin ardından teklif başka CHP’lilere de götürüldü ve bazı isimlerin bu görevi kabul ettiği iddia edildi. Gürsel Tekin’in de bu isimlerden biri olduğu ileri sürüldü.
Pehlivan ayrıca, teklifin devlet tarafından mı yoksa başka çevrelerden mi geldiğini sorduğunu, İlseven’in ise “CHP’lilerden geldi” yanıtını verdiğini söyledi.
Yorumlar kapalı.