CHP’DE GERİLİM! HİKMET ÇETİN KILIÇDAROĞLU’NU ARAYARAK ÖZÜR DİLEDİ

7

CHP’de kurultay tartışmaları gündemi sarsmaya devam ediyor. Eski Genel Başkan Hikmet Çetin, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda dile getirdiği sözler nedeniyle şu anki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak özür diledi.

“Mutlak Butlan İçin Temas” İddiası

Çetin, T24’e verdiği demeçte Kılıçdaroğlu’nun kurultay davasında “mutlak butlan” kararı çıkması için en üst düzey yetkililerle temas halinde olduğunu düşündüğünü söylemişti. Bu açıklama, CHP içindeki tansiyonu yükseltmiş ve medyada geniş yankı bulmuştu.

Telefon Görüşmesinde Neler Konuşuldu?

Bugün görülen duruşmanın ardından Çetin, Kılıçdaroğlu’nu arayarak sözlerinden ötürü üzüntüsünü ifade etti. Çetin, telefon görüşmesinde Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Aramanız ve sözleriniz kıymetli” yanıtını verdiğini aktardı.

Ayrıca Çetin, görüşmede Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerin ardından başlayan “normalleşme sürecine” karşı olduğunu söylediğini de belirtti.

Kurultay Davası Ertelendi

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı (Kasım 2023) ve 21. Olağanüstü Kurultayı (Nisan 2025) ile ilgili iptal davasının beşinci duruşması Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma 24 Ekim 2025 tarihine ertelendi.

Mahkeme, kurultayların iptali ve mutlak butlan kararı vermesi halinde Kılıçdaroğlu’nun yeniden parti başkanlığına geçebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu görevi kabul etmezse, başka bir ismin “kayyum” olarak atanması gündemde. Parti kaynakları ise Kılıçdaroğlu’nun görevi kabul edeceğini ifade ediyor.

CHP’de Siyasi Kriz Sürüyor

Hikmet Çetin’in özür telefonu, parti içindeki gerilimi bir nebze düşürse de CHP’de kurultay tartışmaları ve “mutlak butlan” iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Siyasi gözlemciler, dava sonuçlarının partinin geleceğini belirleyecek kritik bir dönemeç olacağını vurguluyor.

Exit mobile version