CLOUDFLARE TEKNİK ARIZASI TV İZLENME ORANLARINI DA VURDU: 18 KASIM VERİLERİ ZAMANINDA RAPORLANAMADI

anne1

Dünya genelinde milyonlarca internet kullanıcısını etkileyen büyük bir teknik arıza, internetin en kritik altyapı sağlayıcılarından biri olan Cloudflare’ın sistemlerinde yaşandı. Bu sorun, Türkiye saatiyle 14:30 civarında başlamış ve özellikle sosyal medya platformları X (eski Twitter), Ekşisözlük, Sahibinden gibi sitelerle haber sitelerine erişimde kesintilere yol açmıştı. Türkiye’deki kullanıcılar, saat 18:00’den itibaren yeniden sitelere erişim sağlayabilmişti.
Cloudflare, çevrimiçi sitelerin güvenliğini sağlayan ve bot saldırılarını engelleyen bir altyapı şirketi olarak dünya genelindeki internet trafiğinin büyük kısmını yönetiyor. Şirket, internet sitelerinin yaklaşık yüzde 20’sine hizmet verdiğini belirtiyor.
Bu kesinti sadece sosyal medya ve web sitelerini etkilemekle kalmadı; aynı zamanda TV izlenme oranları ölçümleme şirketi KANTAR MEDYA’yı da vurdu. Dün akşam, Türkiye’deki TV izlenme oranları ölçümlerinin belirlenemediği ve raporlanamadığı açıklandı. KANTAR MEDYA, abonelerine sabah saatlerinde gönderdiği mesajda, “18 Kasım gününe ait izleme verileri hanelerden sorunsuz bir şekilde toplanmış olup, ancak verilerin raporlamaya hazır hale getirilmesi sürecinde yaşanan teknik bir sorun nedeniyle ilgili güne ait izleme verilerinin raporlanmasında bir gecikme yaşanmaktadır” açıklamasını yaptı.
KANTAR MEDYA, bu sorunla ilgili global ve lokal ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini ve en kısa sürede raporların tamamlanarak paylaşılacağını belirtti. Yaşanan aksaklık nedeniyle özür dileyen şirket, gün içerisinde yapılan ölçümlemenin ardından verileri 1 saat önce güncelledi ve durumu düzeltti.
İnternetteki büyük kesinti ve TV izlenme oranları verilerinin geç raporlanması, medya ve dijital platformlardaki güncel durumu doğrudan etkileyen bir durum olarak dikkat çekiyor. Bu teknik aksaklıkların, medya raporlamaları ve içerik analizleri için önemli sonuçlar doğurabileceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version