2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda Türkiye, Kocaeli’de Gürcistan’ı konuk etti ve karşılaşmayı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanarak gruptaki ikinci sıradaki yerini korudu. Millilerimizin bu kritik galibiyeti, Play-Off yolunda önemli bir avantaj sağlarken, hem taraftarları hem de devlet yetkililerini büyük bir sevinçle buluşturdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maç öncesinde stadyuma gelerek tribünlerdeki yerini aldı ve karşılaşmayı yakından takip etti. Erdoğan, maç bitiminde milli futbolcularla tek tek ilgilenerek tebriklerini iletti, el sıkıştı ve galibiyetin coşkusunu paylaştı. Erdoğan, maç öncesi Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile de kısa bir görüşme yaptı. Bu ziyaret, iki ülke arasında sportif ve diplomatik bir dostluk mesajı olarak değerlendirildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya üzerinden Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Gürcistan karşısındaki galibiyetini kutladı. Yılmaz paylaşımında, “2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu dördüncü maçında Gürcistan’ı 4-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımımızı gönülden kutluyorum. Kocaeli’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle tribünden takip ettiğimiz karşılaşmada, bu anlamlı galibiyete canlı tanıklık etmenin heyecanı bir başka oldu. Ay-yıldızlı formayı taşıyan tüm oyuncularımıza ve teknik ekibimize, gruptaki kalan maçlarda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, sizlerle gurur duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Maçta Türkiye, ilk yarıyı Kenan Yıldız, Merih Demiral ve Yunus Akgün’ün golleriyle 3-0 önde kapattı. İkinci yarıda Merih Demiral’in attığı golle skor 4-0’a yükseldi. Gürcistan’ın attığı gol farkı 3’e indirse de Türkiye, kontrolü tamamen elinde tutarak maçı 4-1 ile tamamladı. Bu sonuç, millilerimizin hem skor hem de oyun olarak üst düzey performans sergilediğini ortaya koydu.
Tribünlerde açılan koreografi ve coşkulu tezahüratlar, stadyum atmosferini adeta bir şölene çevirdi. “Türk önde, Türk ileri” temalı koreografi ve taraftarların bayraklarla, tezahüratlarla takımı desteklemesi, millilerimize ekstra bir moral sağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın tribünde bulunması, takımın motivasyonunu artırdı ve galibiyetin önemini bir kez daha vurguladı.
A Milli Futbol Takımı, bu galibiyetle sadece gruptaki ikinci sıradaki konumunu sağlamlaştırmakla kalmadı, aynı zamanda taraftarlara umut dolu bir gelecek mesajı verdi. Geriye kalan maçlarda da millilerin bu performansı sürdürmesi, Play-Off aşamasına güvenle ilerlemesini sağlayacak. Türkiye’nin Dünya Kupası yolunda gösterdiği bu azim ve kararlılık, hem saha içinde hem saha dışında büyük takdir topluyor.
Bu galibiyet, A Milli Takımın sadece skor anlamında değil, oyuna getirdiği disiplin, hırs ve takım ruhu ile de ülke futbolu adına umut verici bir tablo çizdiğini ortaya koyuyor. Taraftarlar ve yetkililer, millilerin 2026 Dünya Kupası yolunda sergileyeceği mücadeleyi merak ve heyecanla takip etmeye devam ediyor.