Türkiye Kupası C Grubu’nun ilk haftasında futbolseverler yine nefesleri kesen bir derbiye tanıklık etti. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe–Beşiktaş mücadelesinde kazanan, son saniyelerde sahneye çıkan Vaclav Cerny’nin ayağından Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, ezeli rakibini 2-1 mağlup ederek kupaya deplasmanda üç puanla başladı.
Derbiye yüksek tempo, sert ikili mücadeleler ve tribünlerin hiç dinmeyen baskısı damga vururken, maç boyunca oyunun kontrolü zaman zaman el değiştirdi.
DERBİYE BEŞİKTAŞ DAMGASI
Mücadeleye ön alan baskısıyla başlayan taraf Beşiktaş oldu. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Fenerbahçe’nin geriden oyun kurmasına izin vermedi. İlk dakikalarda siyah-beyazlıların bu baskısı, sarı-lacivertli savunmayı hataya zorladı.
Bu baskının sonucu 33. dakikada geldi. Tammy Abraham’ın ceza sahası içindeki akıl dolu pasında Vaclav Cerny topla buluştu. Çek futbolcu, kaleci Tarık Çetin’i ters köşede yakalayarak Beşiktaş’ı öne geçiren golü kaydetti.
VAR KARARI VE PENALTI
Golden sonra oyuna ağırlığını koymak isteyen Fenerbahçe, ilk yarının son bölümünde VAR incelemesiyle penaltı kazandı. Hakem Oğuzhan Çakır’ın monitör başında izlediği pozisyon sonrası beyaz nokta gösterildi. Topun başına geçen Marco Asensio, soğukkanlı bir vuruşla skora denge getirdi.
İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sona ererken, tribünlerde tansiyon giderek yükseldi.
İKİNCİ YARIDA SİNİRLER GERİLDİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe daha agresif bir oyun anlayışıyla sahadaydı. Sarı-lacivertliler özellikle kanat organizasyonlarıyla Beşiktaş kalesinde baskı kurdu. Beşiktaş ise savunmada direnç gösterip hızlı hücumlarla sonuca gitmeye çalıştı.
Bu bölümde hakem kararları iki takım tarafından da yoğun şekilde protesto edilirken, mücadele sertleşti, tempo bir an olsun düşmedi.
DERBİYİ BİTİREN HAMLE
Maçın son dakikalarına 1-1’lik eşitlikle girilirken, beraberlik kaçınılmaz gibi görünüyordu. Ancak uzatma dakikalarında Beşiktaş sahne aldı. Rashica’nın sağ kanattan gönderdiği derin pasla savunma arkasına sarkan Cerny, ceza sahası içinde Oosterwolde’den sıyrıldı ve yerden yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi.
Bu golle Kadıköy’de adeta zaman durdu. Beşiktaşlı futbolcular ve yedek kulübesi büyük sevinç yaşarken, tribünlerde sessizlik hakim oldu.
CERNY DERBİLERİ SEVİYOR
Vaclav Cerny, Kadıköy’de çıktığı ikinci derbide dördüncü golünü atarak Fenerbahçe’ye karşı etkileyici performansını sürdürdü. Çek futbolcu, attığı iki golle gecenin yıldızı oldu.
RÖVANŞ KUPADA GELDİ
Ligin ilk yarısında Dolmabahçe’de oynanan derbiyi 3-2 kazanan Fenerbahçe, kupadaki rövanşı Beşiktaş’a kaptırdı. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle hem moral buldu hem de grupta önemli bir avantaj elde etti.
SIRADAKİ DURAKLAR
Fenerbahçe, önümüzdeki maçta Süper Kupa yarı finalinde 6 Ocak’ta Samsunspor ile karşılaşacak. Beşiktaş ise Türkiye Kupası C Grubu’ndaki ikinci maçını 13 Ocak’ta Keçiörengücü deplasmanında oynayacak.
Kadıköy’de son saniyede gelen bu gol, Türkiye Kupası’nın daha ilk haftasında futbolseverlere unutulmaz bir derbi gecesi yaşattı.
