Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart sabahı gözaltına alınmasının ardından, İstanbul Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde büyük bir protesto gerçekleşti. Modellik kariyerinin yanı sıra toplumsal olaylara duyarlılığıyla bilinen Didem Soydan da bu protestoya katılarak destek verdi. Soydan, “Korkmuyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
Saraçhane’de Büyük Bir Kalabalık Toplandı
İstanbul’da, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla Saraçhane’de büyük bir kalabalık toplandı. CHP yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı protestoya Didem Soydan da katıldı.
“Haksızlığın Karşısındayım”
Didem Soydan, sosyal medya paylaşımlarında da protesto sürecini destekledi. İlk paylaşımında, “Mustafa Kemal Atatürk bize egemenliğin kayıtsız şartsız bizim olduğunu öğretti. Haksızlığın karşısındayım” diyerek, haksızlık karşısındaki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.
Adalet İçin Oradaydık
Soydan, protestodaki katılımını bir sonraki paylaşımında ise şu sözlerle özetledi: “Ülkemiz için, adalet için oradaydık! Korkma!” Modelin bu açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Soydan’ın, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane’deki kalabalığa katılması ve duyduğu korkusuzluğu ifade etmesi, toplumsal olaylara duyarlı bir duruş sergileyen bir isim olarak dikkatleri üzerine çekti.
KAYNAK: https://www.medyaradar.net/