UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcimiz Fenerbahçe, deplasmanda Viktoria Plzen ile golsüz berabere kaldı. Mücadelede iki takım da birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen fileleri sarsmayı başaramadı. Maçın son anlarında yaşanan penaltı tartışması ise karşılaşmanın önüne geçti.
Çekya’nın Doosan Arena Stadı’nda oynanan mücadeleyi Hollandalı hakem Allard Lindhout yönetti. İlk dakikalardan itibaren dengeli bir oyun sergileyen iki takım, orta alanda sık sık top kayıpları yaşadı. Fenerbahçe adına en tehlikeli pozisyon 40. dakikada En-Nesyri ile geldi. Talisca’nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan En-Nesyri, istediği vuruşu yapamayınca top kalecinin ellerinde kaldı.
Viktoria Plzen ise özellikle Adu ve Durosinmi’nin ataklarıyla etkili olmaya çalıştı. 78. dakikada Adu’nun şutu direkten dönerken, Fenerbahçe savunması pozisyonu güçlükle uzaklaştırdı.
İkinci yarıda Tedesco’nun öğrencileri oyuna Fred, Duran ve Asensio değişiklikleriyle hareketlilik getirdi. Ancak aradığı golü bulamayan sarı-lacivertliler, son dakikalarda penaltı bekledi. Jhon Duran, 90+5. dakikada ceza sahasında rakibi Dweh’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem önce devam kararı verdi, ardından VAR’dan gelen uyarı üzerine monitörden pozisyonu izledi. Buna rağmen penaltı vermemesi büyük tepki topladı.
Mücadelenin ardından Fenerbahçe, puanını 7’ye yükseltti ve grup sıralamasındaki yerini korudu. Ev sahibi Viktoria Plzen ise 8 puana çıkarak liderliğini sürdürdü.
Fenerbahçe’de İsmail Yüksek ve Oosterwolde, gördükleri sarı kartlar nedeniyle bir sonraki maç olan Ferencvaros karşılaşmasında cezalı duruma düştü.
UEFA Avrupa Ligi’nin 5. haftasında Fenerbahçe, Ferencvaros’u İstanbul’da konuk edecek. Sarı-lacivertli ekip bu maçta galip gelerek son hafta öncesinde gruptan çıkmayı garantilemeyi hedefliyor.
Fenerbahçe taraftarları ise sosyal medyada, “Şortu neredeyse çıkardı” sözleriyle hakemin kararına tepki gösterdi. Kulüp de resmi hesabından pozisyonun görüntüsünü paylaşarak VAR kararını eleştirdi.
Fenerbahçe, bu sonuçla Avrupa Ligi’nde yenilmezlik serisini sürdürse de deplasmandan üç puanla dönemedi.
