Gazze Zirvesinden Ortak Bildirge: Derhal Ateşkes Çağrısı

anne

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Gazze zirvesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Türkiye, ABD, Endonezya, Katar, Suudi Arabistan, BAE, Ürdün, Pakistan, Mısır liderleri katıldı. Zirvede Gazze’deki insani felaket, yüksek can kayıpları ve bölge ile İslam dünyası üzerindeki etkiler vurgulandı.

Ortak bildiride, Gazze’nin yeniden inşası için Arap Birliği ve İİT planına dayalı kapsamlı bir strateji, güvenlik önlemleri ve uluslararası yardımla Filistin liderliğinin desteklenmesi gerektiği belirtildi. Liderler, savaşın derhal sona erdirilmesini ve ateşkese varılmasını talep etti; bunun rehinelerin serbest bırakılmasını ve insani yardımın ulaşmasını sağlayacağı kaydedildi.

Bildirgede ayrıca Batı Şeria ve Kudüs’te istikrarın korunması, Filistin Yönetimi’nin reform çabalarının desteklenmesi ve Gazze’de hayatın yeniden inşası için işbirliği taahhüdü ön plana çıkarıldı. Katılımcılar, zirvenin barış ve bölgesel işbirliği sürecine ivme kazandırmasını amaçladıklarını vurguladı.

Exit mobile version