Ahbap Derneği’ne yönelik başlatılan dev usulsüzlük ve yolsuzluk soruşturmasında sular durulmuyor. Dernek çatısı altında toplanan yardım ve bağış paralarının şüphelilerin şahsi hesaplarına geçirildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada dernek başkanı Haluk Levent’in tutuklanması, sanat ve medya camiasında zincirleme reaksiyona yol açtı. Fatih Altaylı, Hazal Kaya, Özlem Gürses ve Ruşen Çakır gibi tanınmış isimlerin ifade vermesinin ardından, gözlerin çevrildiği bir diğer ünlü oyuncu Esra Dermancıoğlu’ndan gündeme bomba gibi düşen bir çıkış geldi.
BÜYÜK SORUŞTURMADA İFADELER VE MERCEK ALTINDAKİ PARALAR
Yargı makamlarının derinleştirdiği soruşturmada, kamuoyunun “milletin yardımı” olarak derneğe aktardığı devasa finansal kaynakların izi sürülüyor. Emniyet birimlerinin mali analiz raporları doğrultusunda, Ahbap üzerinden dönen para trafiğinde adı geçen ya da derneğe destek veren tanınmış simalar tek tek mercek altına alınırken, sanat dünyası yaşanacak yeni gelişmeleri endişiyle takip ediyor.
DERMANCIOĞLU KAPILARI TAMAMEN KAPATTI: “HİÇ ALAKAM YOK!”
Gazeteci Okan Mermer’e açıklamalarda bulunan usta oyuncu Esra Dermancıoğlu, Ahbap Derneği ve Haluk Levent ile anılmak istemediğini net bir dille ortaya koydu. Derneğe herhangi bir bağışta bulunup bulunmadığı yönündeki soru karşısında oldukça sinirlendiği gözlenen Dermancıoğlu, mesafe koyan ve sert bir ton içeren şu ifadeleri kullandı:
“Allah herkese akıl fikir versin! Derneğe bağışta bulunmadım, hiç alakam yok.”
Dermancıoğlu’nun bu açıklama ile kendisini soruşturma sürecinden ve dernekle olan olası bağlardan tamamen soyutlaması, magazin kulislerinde “skandaldan kaçış hamlesi” olarak yorumlandı.
GÖZLER DİĞER İSİMLERE ÇEVRİLDİ
Haluk Levent’in cezaevine gönderilmesiyle farklı bir boyuta taşınan soruşturmada; mali inceleme raporlarının tamamlanması, banka kayıtlarının detaylandırılması ve bağış yapan diğer ünlü isimlerin de bilgi sahibi sıfatıyla ifadelerine başvurulması bekleniyor.
