Ahbap Derneği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Derneğin başkanı ve sanatçı Haluk Levent ile sosyal medya yayıncısı Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu 27 şüpheli tutuklandı.
Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında “Dernekler Kanunu’na muhalefet”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “örgüt üyeliği” suçlamaları yöneltildi. İstanbul merkezli yürütülen soruşturma, geniş kapsamlı incelemeler ve operasyonlarla devam ediyor.
Ahbap Derneği Soruşturmasında Kritik Gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Ahbap Derneği ile bağlantılı olduğu belirlenen kişiler hakkında çalışma başlatıldı.
Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin yürüttüğü incelemelerde, şüphelilere ait hesap hareketleri, mali kayıtlar ve çeşitli finansal işlemler mercek altına alındı.
Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda çok sayıda kişi hakkında işlem yapıldı.
Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur da Listede Yer Aldı
Dernek başkanlığını yürüten şarkıcı Haluk Levent ile sosyal medya yayıncısı Oğuzhan Uğur, soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.
Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında karar verildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur’un da aralarında bulunduğu toplam 27 kişinin tutuklanmasına karar verildi.
20 kişi hakkında ise adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı.
MASAK Raporları ve Para Trafiği İncelendi
Soruşturmanın temel başlıklarından biri mali hareketler oldu.
Hazırlanan MASAK raporları ve yapılan hesap incelemelerinde bazı şüphelilerin finansal hareketlerinin detaylı şekilde incelendiği belirtildi.
İddialara göre bazı hesaplarda yüksek tutarlı para giriş çıkışları, kişiler arasındaki para transferleri ve kısa süre içerisinde gerçekleşen bazı mal varlığı işlemleri araştırma konusu oldu.
Yetkililer tarafından yürütülen incelemelerin devam ettiği bildirildi.
Operasyonlar Birden Fazla İlde Gerçekleştirildi
Soruşturma kapsamında İstanbul’un yanı sıra farklı illerde de operasyonlar düzenlendi.
İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.
İlk aşamada gözaltına alınan kişilerden bazıları emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, bazı şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Tutuklama Kararları Peş Peşe Geldi
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında farklı tarihlerde adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında tutuklama ve adli kontrol kararları verildi.
İlk operasyonlarda bazı şüpheliler tutuklanırken, daha sonra yürütülen işlemler sonucunda bu sayı arttı.
Son olarak yapılan değerlendirmelerle birlikte soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısının 27’ye ulaştığı açıklandı.
Soruşturmanın Seyri Merak Ediliyor
Ahbap Derneği hakkında yürütülen soruşturma kamuoyunda yakından takip edilirken, soruşturmanın ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.
Yetkililerin incelemelerinin sürdüğü, yeni gelişmelerin soruşturmanın seyrine göre kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.
