İstanbul’da İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın kaçırılmasıyla ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Evinden çıkarken silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Karaal, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla Tuzla’da bulundu ve sağ olarak kurtarıldı.
Olayın ardından İstanbul genelinde başlatılan çalışma kapsamında çok sayıda ekip, teknik ve fiziki takip yöntemleriyle şüphelilerin izini sürerken, kaçırılma olayının organize bir yapı tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruldu.
Evinden Çıktığı Anda Saldırıya Uğradı
Edinilen bilgilere göre olay, Maltepe’deki ikametinin önünde meydana geldi. Erhan Karaal’ın akşam saatlerinde aracına binmek üzere olduğu sırada, başka bir araçla gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığı iddia edildi.
Saldırganların Karaal’a fiziksel müdahalede bulunduğu, başına darbe indirerek etkisiz hale getirdikten sonra zorla bir araca bindirdiği öne sürüldü. Olay anına Karaal’ın ailesinden bir kişinin de tanık olduğu bildirildi. Kaçırılmanın kısa sürede organize şekilde gerçekleştirildiği değerlendirmesi yapıldı.
Sahte Plaka Detayı Soruşturmayı Derinleştirdi
Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde, olayda kullanılan aracın plakasının sahte olduğu ve başka bir araca ait plakanın kopyalanarak kullanıldığı tespit edildi. Bu durum, olayın planlı ve önceden organize edilmiş bir eylem olduğu şüphesini güçlendirdi.
Güvenlik güçleri, şüphelilerin yakalanmamak için araç değişimi ve plaka kopyalama gibi yöntemlere başvurduğunu değerlendiriyor. Bu kapsamda çok sayıda kamera kaydı ve MOBESE görüntüsü incelemeye alındı.
Son Sinyal Kartal’da Alındı
Yapılan teknik takipte Erhan Karaal’ın cep telefonundan alınan son sinyalin Kartal ilçesinden geldiği belirlendi. Bu tespit üzerine ekipler operasyon alanını genişletti ve çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
Karaal’ın ailesi ise olayın ardından yaptıkları açıklamada, herhangi bir düşmanlık ya da alacak-verecek meselesinin bulunmadığını ifade etti. Aile, olayın neden gerçekleştiğini bilmediklerini belirtti.
Savcılık Resen Soruşturma Başlattı
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili resen soruşturma başlatarak güvenlik birimlerine geniş kapsamlı talimat verdi. Soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğü, hem kaçırılma anının hem de sonrasındaki hareketlerin detaylı şekilde incelendiği öğrenildi.
İlk aşamada 2 kişi gözaltına alınırken, yürütülen operasyonlar sonucunda bu sayının kısa sürede 7’ye yükseldiği bildirildi. Gözaltındaki şüphelilerin sorgularının devam ettiği, bağlantıların araştırıldığı belirtildi.
Tuzla’da Operasyon: Rehin Tutulduğu Adres Bulundu
İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda Erhan Karaal’ın Tuzla’da bir adreste tutulduğu tespit edildi. Adrese düzenlenen operasyonla Karaal sağ olarak kurtarıldı.
Erhan Karaal’ın, bulunduğu sırada darp edildiği ve elleri-ayakları bağlı halde tutulduğu iddia edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karaal hastaneye kaldırıldı.
Doktorlar tarafından yapılan değerlendirmede hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak ciddi darp izleri nedeniyle tedavisinin sürdüğü aktarıldı.
Soruşturma Derinleşiyor
Güvenlik kaynakları, olayın yalnızca kaçırılma değil, organize bir suç planı kapsamında değerlendirildiğini belirtiyor. Şüphelilerin bağlantılarının ve olası azmettiricilerin ortaya çıkarılması için çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gözaltıların olabileceği ve olayın farklı boyutlara ulaşabileceği değerlendiriliyor.
Kamuoyu Gelişmeleri Takip Ediyor
Olay, İstanbul siyaset ve bürokrasi çevrelerinde de geniş yankı uyandırdı. Kaçırılma olayının ardından gelen hızlı kurtarma operasyonu dikkat çekerken, soruşturmanın seyri kamuoyu tarafından yakından izleniyor.
Yetkililerin önümüzdeki günlerde olayın tüm ayrıntılarına ilişkin daha kapsamlı açıklama yapması bekleniyor.
