Türkiye Kupası yarı finalinde büyük heyecana sahne olan mücadelede Konyaspor, deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek finale yükseldi. Dolmabahçe’de oynanan karşılaşma, son anlarda gelen penaltı golüyle Konyaspor lehine sonuçlandı.
Maç boyunca Beşiktaş oyunun kontrolünü elinde tutsa da skora yansıtmakta zorlandı. Siyah-beyazlı ekip özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı ancak Konyaspor savunması kritik anlarda hata yapmadı.
Maçın kırılma anı uzatmalarda geldi
Karşılaşmanın normal süresi golsüz geçilirken, uzatma dakikalarında oyun tamamen değişti. 90+5. dakikada Konyaspor atağında ceza sahası içinde yaşanan pozisyon sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Enis Bardhi, 90+8. dakikada soğukkanlı bir vuruşla ağları buldu ve takımını öne geçirdi.
Bu gol, aynı zamanda maçın da skorunu belirledi.
Konyaspor’dan üst üste kritik zaferler
Konyaspor’un kupadaki performansı dikkat çekiyor. Çeyrek finalde de Fenerbahçe karşısında uzatma dakikalarında bulduğu penaltı golüyle tur atlayan yeşil-beyazlı ekip, benzer bir senaryoyu Beşiktaş karşısında da tekrarladı.
Beşiktaş fırsatları değerlendiremedi
Beşiktaş, maç boyunca birçok net pozisyona girmesine rağmen sonuç alamadı. Direkten dönen toplar ve Konyaspor kalecisinin kritik kurtarışları, ev sahibi ekibin gol sevinci yaşamasını engelledi.
Final bileti Konyaspor’un
Bu sonuçla Konyaspor, Türkiye Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu. Finaldeki rakibi ise Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında oynanacak maçın ardından belli olacak.
Dolmabahçe’de büyük hayal kırıklığı
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Beşiktaş tribünlerinde büyük üzüntü yaşanırken, Konyaspor cephesinde ise tarihi bir final sevincine sahne oldu. Uzatma dakikalarında gelen gol, kupadaki dengeleri tamamen değiştirdi.

