Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Belediye Başkanı Gülşah Durbay, yoğun bakımda sürdürdüğü tedavi sürecine rağmen hayatını kaybetti. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle birkaç gün önce Manisa Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Durbay, uzun süredir kolon kanseri tedavisi görüyordu ve entübe edilerek takip ediliyordu. Belediye Başkanı Durbay’ın vefatı, hem Manisa halkında hem de siyasi çevrelerde derin bir üzüntü yarattı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Durbay’ın mücadelesine rağmen hayata tutunamadığını belirterek, “Ah be Gülşah… Manisa’dan yüreğimize bir ateş daha düştü. Şehzadeler Belediye Başkanımız, kıymetli kardeşim Gülşah Durbay, verdiği onca mücadeleye rağmen hayata tutunamadı. Mekânı cennet, ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı. Bulut, Durbay’ın ailesine, sevenlerine ve tüm Manisa halkına sabır diledi.
Cumhuriyet Halk Partisi de resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Durbay’ın çalışkanlığı, samimiyeti ve topluma dokunan hizmetleriyle herkes için örnek olduğunu vurguladı. “Şehzadeler’in gülen yüzü; mücadelesi, çalışkanlığı ve güzel yüreğiyle hepimize örnek olan Belediye Başkanımız Gülşah Durbay’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” denilen açıklamada, Durbay’ın anısına saygı ve özlemle anılacağı ifade edildi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, “İnsan bazı vedalara hazırlanamıyor. Herkes biliyordu ama bir biz bilmiyorduk. Biz bu sonu kabullenemezdik… Çocuk yaşından hep yanı başımızda, elimizde büyüyen bir evladımızdı o. Bir kardeşi hangi kelimelerle uğurlayabilirsiniz ki?” sözleriyle Durbay’a olan duygularını dile getirdi. Özel, Gülşah Durbay ile paylaşılan ortak rüyaları ve umutları hatırlatarak, bu kaybın büyük bir sınav olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gülşah Durbay’ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Gülşah Durbay Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına ve Manisa Şehzadeler halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.
Gülşah Durbay için cenaze töreni yarın sabah saatlerinde düzenlenecek. Tören programına göre, saat 10.30’da naaş gasilhaneden Şehzadeler Belediyesine getirilecek ve saat 11.00’de belediye önünde resmi bir tören gerçekleştirilecek.
Gülşah Durbay, 1988 yılında Manisa’da doğdu. Eğitim hayatına Manisa’da başlayan Durbay, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2024’te Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden diploma aldı ve İngilizce İşletme alanında yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde ekonomi ve finans alanında doktorasına başladı.
İş hayatında uluslararası gıda firmalarında yöneticilik görevlerinde bulunan Durbay, şirketlere gıda güvenliği, iş güvenliği, kalite ve strateji alanlarında danışmanlık yaptı. Siyasi kariyerine CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan Durbay, 2015-2020 yılları arasında iki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay, Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe geçti.
Kısa yaşamında topluma ve siyasete önemli katkılarda bulunan Durbay, özellikle gençlere ve kadınlara örnek teşkil eden çalışmalarıyla hatırlanacak. Vefatı, Manisa halkı ve siyasi camiada derin bir boşluk yarattı ve sayısız kişi tarafından üzüntüyle karşılandı.
