MasterChef Türkiye’de yarışmacıların eleme potasından uzak kalma mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Haftanın son dokunulmazlık oyunu, yarışmacılar açısından büyük önem taşırken, gecenin sonunda eleme potasına girecek son iki isim de belli oldu.
Yarışmacılar dış çekimde hünerlerini sergiledi
MasterChef Türkiye’nin 4 Eylül Cuma akşamı ekrana gelen bölümünde yarışmacılar bu kez stüdyodan çıkarak Darülaceze Arnavutköy’e gitti.
Mavi ve Kırmızı Takım, kendilerine verilen görev doğrultusunda yemeklerini hazırlamak için mutfağa geçti. Süre boyunca en iyi tabakları ortaya çıkarmaya çalışan yarışmacılar, takım arkadaşlarıyla uyum içerisinde hareket ederek dokunulmazlığı kazanmanın yollarını aradı.
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yemekler değerlendirmeye sunuldu. Şeflerin değerlendirmesi ve dış çekimde yapılan oylamanın ardından haftanın son dokunulmazlığını kazanan takım belli oldu.
Dokunulmazlığın sahibi Kırmızı Takım oldu
Gecenin sonunda rakibine üstünlük sağlayan taraf Kırmızı Takım oldu. Böylece Kırmızı Takım haftanın son dokunulmazlığını kazanarak eleme potasına doğrudan isim göndermek zorunda kalmadı.
Dokunulmazlığı kaybeden Mavi Takım ise gecenin devamında bireysel dokunulmazlık için yeniden tezgâh başına geçti. Yarışmacılar bu kez takım arkadaşlarıyla değil, birbirleriyle mücadele etti.
Bireysel dokunulmazlığı Hasan Alp kazandı
Mavi Takım yarışmacıları, kendilerini eleme potasından uzak tutabilmek için şeflerin karşısına en iyi tabaklarını çıkardı.
Yapılan değerlendirmelerin ardından gecenin en başarılı tabağını hazırlayan isim Hasan Alp oldu. Böylece bireysel dokunulmazlığın sahibi olan Hasan Alp, eleme potasına girecek ilk ismi belirleme hakkını elde etti.
Hasan Alp’in tercihi ise dikkat çekti.
7. eleme adayı Şirin Gül
Bireysel dokunulmazlığı kazanan Hasan Alp, haftanın 7. eleme adayı olarak Şirin Gül’ü seçti.
Bu kararla birlikte Şirin Gül, MasterChef Türkiye’de haftanın eleme potasına giren 7. yarışmacı oldu. Böylece gecenin son aşamasında gözler, takım oylamasına çevrildi.
8. eleme adayı da belli oldu
Gecenin son bölümünde Mavi Takım yarışmacıları bir kez daha kritik bir karar vermek zorunda kaldı. Takım içerisinde yapılan oylama sonucunda en fazla oyu alan isim belirlendi.
Oylamanın ardından Nurten, haftanın 8. ve son eleme adayı oldu. Böylece MasterChef Türkiye’de haftanın eleme potası tamamlandı.
MasterChef’te eleme potası tamamlandı
Haftanın son dokunulmazlık oyununun ardından artık gözler eleme gecesine çevrildi. Kırmızı Takım dokunulmazlığı kazanarak avantaj elde ederken, Mavi Takım’dan Hasan Alp bireysel dokunulmazlığı alarak kendisini güvence altına aldı.
Gecenin sonunda Şirin Gül ve Nurten’in de eleme adayları arasına eklenmesiyle birlikte haftanın 8 kişilik eleme potası tamamlanmış oldu.
MasterChef Türkiye’de yarışmacılar için artık hata yapma lüksü kalmadı. Eleme potasında yer alan isimler, şeflerin karşısına çıkacakları etaplarda başarılı tabak hazırlayarak yarışmada kalmaya çalışacak.
Öte yandan haftanın son dokunulmazlık oyununda yaşanan mücadele, yarışmacılar arasındaki rekabetin ne kadar arttığını bir kez daha gözler önüne serdi. Her geçen hafta bir kişinin yarışmaya veda ettiği MasterChef Türkiye’de, eleme potasına giren isimler için kritik saatler başladı.
