Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, Ensonhaber’de yayınlanan programda CHP’de yaşanan yönetimsel gelişmeler ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in görevden alınmasını yorumladı. Sevigen, partinin iç sorunlarını çözme kapasitesine dikkat çekerek, “Belki de Cumhuriyet Halk Partili yöneticilerin kendi içinde temizleyemediklerini devlet temizliyor. Bu çok kritik” dedi.
Sevigen, açıklamalarında şunları söyledi:
-
“Sen doğruları söylüyorsun ama şimdi zamanı değil. Bu cümleyi bana birisi korumak, kollamak amacıyla söyledi. Ben de bunu anladım ve saygı duydum.”
-
Partideki görevlendirmelere de değinen Sevigen, Gürsel Tekin’in partiyi kongreye götürme sorumluluğunu üstlenmesinin haklı bir adım olduğunu vurguladı: “Ortada bir cenaze var, o cenazeyi kaldırmayalım da koksun mu? Gürsel Tekin görev almakta haklı. Partiyi boş bırakamaz.”
Sevigen ayrıca Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu ile acilen görüşmesi gerektiğini belirtti ve partinin iç barış süreci ile dış politikadaki hassas konulara dikkat çekti. Hakan Fidan ve İbrahim Kalın’ın çalışmalarının siyasetin içine çekilmemesi gerektiğini vurgulayan Sevigen, muhalefet liderlerine uyarıda bulundu.