Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Türkiye genelinde etkili olan bahar havası, yerini sert poyraz ve soğuk havaya bırakıyor. Sıcaklıkların 20 derece birden düşmesi beklenirken, kar ve dolu yağışı uyarıları da yapıldı.
17.03.2025 – 06:01 | Türkiye genelinde sıcak ve güneşli günler sona eriyor. Meteoroloji, 26 il için sarı kodlu kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.
Mart ayının ortasında yeniden kara kış etkisini göstermeye başlıyor. Son günlerde etkili olan lodos ve bahar havası, yerini sert poyraza ve soğuk havaya bırakıyor. Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgiye göre, sıcaklıklar 20 derece birden düşecek ve bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.
26 İL İÇİN SARI UYARI YAYINLANDI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın ilk günü itibarıyla Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale için sarı kodlu uyarı yayınladı.
Yetkililer, bu illerde kuvvetli rüzgar, fırtına, ani sıcaklık düşüşü ve yağışların olumsuz etkilerine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
ANKARA VALİLİĞİ’NDEN FIRTINA VE RÜZGAR UYARISI
Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına için vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği, akşam saatlerinde etkisini yitirmesinin öngörüldüğü belirtildi.
Valilik, ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, toz savrulmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
MARMARA BÖLGESİ’NDE DOLU TEHLİKESİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamalara göre, Bulgaristan ve Yunanistan’da etkili olan dolu yağışlarının Marmara Bölgesi’ne ulaşması bekleniyor.
İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Edirne ve Kırklareli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“17 Mart 2025 Pazartesi günü öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli’de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
İSTANBUL VE ANKARA’DA SICAKLIKLAR 4-5 DERECEYE KADAR DÜŞECEK
Meteoroloji uzmanları, İstanbul ve Ankara’da hava sıcaklıklarının 4-5 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Ayrıca, yurdun birçok bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebileceği ifade edildi.
VATANDAŞLAR UYARILDI
Yetkililer, kuvvetli rüzgar, ani sıcaklık değişimi, fırtına ve dolu yağışına karşı vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Çatı uçması, ağaç devrilmesi, trafikte aksama gibi olayların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.
Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte, Mart ayının ortasında kış şartları yeniden etkili olacak.
KAYNAK:https://www.ensonhaber.com/