NATO’dan Rus Hava Unsurlarına Müdahale Uyarısı: Gerekirse Vurulabilir

anne1

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Rus insansız hava araçları ve savaş uçaklarının NATO üyesi ülkelerin hava sahalarını ihlal etmesi durumunda, gerek görülürse bu unsurların vurulabileceğini açıkladı.

Rutte’nin Açıklamaları

Fox News’e konuşan Rutte, “ABD Başkanı Donald Trump ile aynı fikirdeyim. Gerekirse vurulabilir” dedi. NATO ordularının, Rus hava unsurlarını duruma göre eşlik ettirerek uzaklaştırma veya daha ileri müdahale kararlarını alacak şekilde eğitildiğini belirtti.

Trump’tan Destek

ABD Başkanı Donald Trump da NATO ülkelerinin Rus uçaklarını düşürmesi gerektiğini savundu. Trump, ABD’nin bu durumda NATO’ya destek sağlayıp sağlamayacağı sorusuna “Duruma bağlı” yanıtını verdi.

Güven ve Hazırlık

Rutte ve Trump, NATO ülkelerinin olası ihlallere karşı hazırlıklı olduğunu vurgularken, Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin’e olan güvenini önümüzdeki ay açıklayacağını söyledi.

Exit mobile version