CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası yaşanan gelişmelerin ardından parti genel merkezinde işten çıkarmaların sürdüğü iddia edildi. Çeşitli görevlerde bulunan çok sayıda çalışanın iş akdinin sonlandırıldığı ve sürecin çalışanlara kısa mesaj yoluyla bildirildiği öne sürüldü.
İddialara göre, CHP Genel Sekreterlik Koordinatörü olarak görev yapan gazeteci Gülümhan Gülten ile birlikte fotomuhabirler Alperen Kaya ve Serkan Balahan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda personelin işine son verildi. Çalışanların işten çıkarılma sürecini SGK sisteminden gönderilen SMS bildirimleriyle öğrendiği belirtildi.
“Kod-48” detayı dikkat çekti
İşten çıkış işlemlerinde “Kod-48” kullanıldığı iddiası kamuoyunda dikkat çekti. Bu kodun bazı sosyal güvenlik haklarını etkileyebildiği ve çalışanların kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı gibi haklardan yararlanmasını zorlaştırabileceği ifade edildi.
Söz konusu bildirimde, “4-A kapsamındaki sigortalılığınız 48 nedeniyle sonlandırılmıştır” ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.
Çalışanlardan sosyal medya açıklamaları
İşten çıkarıldığını açıklayan Gülümhan Gülten, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda görev sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gülten, parti içinde farklı bir yönetim anlayışına dikkat çekerek görev süresini bir “onur” olarak nitelendirdi.
Benzer şekilde fotomuhabir Alperen Kaya da uzun yıllar parti bünyesinde görev yaptığını belirterek işten çıkarılma sürecinin SMS ile bildirilmesine tepki gösterdi. Kaya, görev süresince yaşadığı deneyimlerin kendisi için önemli olduğunu ifade etti.
Fotomuhabir Serkan Balaban ise yaptığı açıklamada, görevine “Kod-48” ile son verildiğini belirterek süreci kişisel değerleri açısından değerlendirdiğini ve yaşananların kendisi için bir kırılma noktası olduğunu dile getirdi.
Parti merkezinden resmi açıklama yapılmadı
CHP Genel Merkezi’nden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadığı öğrenildi. İddialar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, sürecin hukuki ve idari boyutuna ilişkin net bir bilgi paylaşılmadı.
Daha önce de benzer iddialar gündeme gelmişti
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde de parti genel merkezinde bazı çalışanların görevlerine son verildiği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Bu gelişmelerin, parti içi süreçlerle ilgili tartışmaları yeniden artırdığı ifade ediliyor.
