Sakarya’nın Sapanca ilçesinde Mart 2025’te ortaya çıkan bungalovdaki gizli kamera skandalında yargılama süreci devam ediyor. Sapanca 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıklar H.K. ve T.S. hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
Sanık H.K., kamera olayını olaydan bir gün sonra öğrendiğini belirterek, telefonunu polise kendi rızasıyla teslim ettiğini ve veri silinmesi gibi bir durum olmadığını söyledi. T.S. ise tek ilgisinin ampuldeki parmak izi olduğunu ifade ederek beraatini talep etti.
Tanık emniyet görevlileri, jakuzinin üzerindeki ampul şeklindeki kameranın kırmızı ışık yandığını, ancak ekip geldiğinde ışığın söndüğünü aktardı. Cumhuriyet savcısı, sanıkların 4 aydır tutuklu bulunması ve delillerin toplanmış olması nedeniyle tahliyelerini talep etti.
Olayın geçmişine göre, Sapanca’daki bungalovda gizli kamera ile izleme yapıldığı iddiaları üzerine işletme sahibi H.K. ve şüpheli T.S. gözaltına alınmış, adli işlemler sonrası tutuklanmıştı. Sanıklar hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Yorumlar kapalı.