Müzik dünyasının merakla beklediği “Saygı 1” organizasyonuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur hakkında yürütülen Ahbap Derneği soruşturmasının ardından, 4 Ağustos’ta Festival Park Yenikapı’da düzenlenmesi planlanan organizasyonun konsepti değiştirildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Serdar Ortaç, etkinliğin iptal edilmediğini ancak farklı bir formatla gerçekleştirileceğini açıkladı.
Ünlü sanatçı yaptığı paylaşımda, “Saygı 1” konseptinin yaşanan gelişmeler nedeniyle iptal edildiğini belirtirken, hayranlarına verdiği konser sözünün devam ettiğini ifade etti. Ortaç, aynı gün ve aynı mekânda bu kez kendi adını taşıyan özel bir konserle sahneye çıkacağını duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre 4 Ağustos’ta Festival Park Yenikapı’nda kapılarını açacak organizasyon, planlanan tribute konsepti yerine “Serdar Ortaç Konseri” olarak gerçekleştirilecek. Gecede Ortaç’ın sevilen şarkılarını seslendireceği, ayrıca sürpriz konuk sanatçıların da sahne alacağı açıklandı.
İlk etapta hazırlanan “Saygı 1” projesi, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Serdar Ortaç’ın eserlerinin farklı sanatçılar tarafından yeniden yorumlanacağı özel bir gece olarak planlanmıştı. Organizasyon, geniş sanatçı kadrosu ve özel sahne performanslarıyla müzikseverler tarafından büyük ilgi görüyordu.
Ancak son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından organizasyon ekibi konsepti değiştirme kararı aldı. Böylece “Saygı 1” markasıyla düzenlenmesi planlanan etkinlik rafa kaldırılırken, konser takvimi korunarak yeni bir organizasyon modeli oluşturuldu.
Serdar Ortaç paylaşımında, hayranlarıyla buluşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek tüm müzikseverleri 4 Ağustos’ta Yenikapı’ya davet etti. Ünlü sanatçı, gecede sahne alacak sürpriz isimlerle ilgili ise şimdilik detay paylaşmadı.
Konsept değişikliği kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, birçok kullanıcı “Saygı 1” projesinin ilerleyen dönemde yeniden hayata geçirilip geçirilmeyeceğini merak etti. Organizasyon yetkililerinden bu konuda henüz yeni bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan Oğuzhan Uğur hakkında yürütülen adli süreç devam ederken, organizasyona ilişkin alınan kararın etkinliğin konseptiyle ilgili olduğu ifade edildi. Festival Park Yenikapı’nda gerçekleştirilecek konser için hazırlıkların planlandığı şekilde sürdüğü öğrenildi.
