İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izniyle ilgili daha önce alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile yürürlükten kaldırıldı. Böylece üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetlerine kesintisiz şekilde devam edeceği resmiyet kazandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’nın yazısı doğrultusunda alındı. Kararda, öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması, üniversite çalışanlarının haklarının korunması ve kamu düzeninin gözetilmesi amacıyla önceki kararın güncellendiği belirtildi.
YÖK tarafından yapılan açıklamada, sürecin öğrenciler ve akademik personel açısından mağduriyet oluşturmayacak şekilde yeniden değerlendirildiği ifade edildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz devam edeceğini vurgulayarak, alınan kararın tüm yükseköğretim camiası için hayırlı olmasını diledi.
Kararın ardından üniversitenin mevcut akademik takvimine devam edeceği ve öğrencilerin eğitim süreçlerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı bildirildi. Yetkililer, sürecin tamamen hukuki ve idari değerlendirmeler çerçevesinde ilerlediğini aktardı.
Öte yandan İstanbul Bilgi Üniversitesi, geçmişte Can Holding tarafından devralınmış ve son dönemde yürütülen soruşturmalar kapsamında çeşitli idari düzenlemeler gündeme gelmişti. Bu süreçte üniversiteye kayyım atanması da dikkat çekmişti.
Yeni karar ile birlikte üniversitenin eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürüleceği netlik kazanırken, öğrenciler ve akademik personel açısından belirsizlik ortadan kalkmış oldu.
