Görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişmeler kamuoyuna yansıdı. Belediye başkanına ait işletmelere yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrası el konulan dijital materyaller üzerinde yapılan adli bilişim incelemeleri tamamlandı ve dosyaya yeni iddialar eklendi.
Soruşturma kapsamında toplam 52 dijital materyalin incelendiği, çalışmaların İstanbul merkezli adli bilişim ekipleri tarafından yürütüldüğü belirtildi. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2026/5027 sayılı dosyası çerçevesinde yapılan teknik analizlerde cihazlardaki veri kayıtlarının detaylı şekilde raporlandığı ifade edildi.
İncelemelerde, bazı dijital cihazlarda silinmiş dosyalar dahil olmak üzere çok sayıda içerik bulunduğu öne sürüldü. Adli bilişim uzmanlarının özel yazılımlar kullanarak yaptığı çalışmalarda, toplam 254 adet müstehcen içerikli görsel ve çeşitli gizli çekim videoların tespit edildiği iddia edildi. Bu içeriklerin bir bölümünün silinmiş klasörlerden kurtarıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.
Raporda ayrıca belediye ile bağlantılı olduğu ileri sürülen bazı işletmelere dair dikkat çeken iddialar da bulunuyor. Buna göre 4 farklı işletmede çalışan 13 kişinin aynı zamanda belediye kadrosunda kayıtlı olarak göründüğü tespit edildi. Bu durumun, soruşturmanın kapsamını genişletebilecek önemli bir detay olarak değerlendirildiği belirtiliyor.
Dijital materyaller arasında yer alan HP marka dizüstü bilgisayar üzerinde yapılan incelemelerde de benzer içeriklere ulaşıldığı, cihazlarda “özel arşiv” niteliğinde çok sayıda görsel ve video bulunduğu öne sürüldü. Uzmanlar tarafından hazırlanan raporun savcılığa sunulduğu ve delillerin ayrıntılı şekilde değerlendirildiği ifade edildi.
Soruşturma süreci devam ederken, yetkililerin yeni bulgular doğrultusunda dosyanın genişletilebileceği ve ek incelemelerin yapılabileceği konuşuluyor. Resmi makamlar ise konuya ilişkin kapsamlı açıklamanın soruşturma tamamlandıktan sonra yapılacağını belirtiyor.
Olayla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.
