Sosyal medyada içerikleriyle dikkat çeken Sophie Rain, bu kez futbol kulübü Beşiktaş JK ile yapılan gelir karşılaştırması üzerinden çıkan tartışmalara verdiği yanıtla gündeme geldi.
Ortaya atılan paylaşımlarda Sophie Rain’in yıllık gelirinin milyonlarca dolara ulaştığı, Beşiktaş’ın ise son yıllardaki oyuncu satış gelirlerinin bu rakamların altında kaldığı iddia edildi. Bu kıyaslama kısa sürede sosyal medyada büyük tartışma yaratırken, kullanıcılar arasında hem eleştiri hem de destek yorumları yapıldı.
Tartışmalar büyürken Sophie Rain’in konuya ilişkin yaptığı yorum daha da dikkat çekti. Ünlü içerik üreticisinin “2 yılda 100 milyon dolar” şeklinde bir ifade kullandığı öne sürülürken, bu sözler sosyal medyada hızla yayılarak gündem oldu.
Bu karşılaştırma özellikle dijital içerik ekonomisi ile geleneksel spor kulüplerinin gelir modelleri arasındaki farkları yeniden tartışmaya açtı. Bir kesim bu kıyaslamanın sağlıklı olmadığını savunurken, diğer kesim dijital platformların gelir gücünün artık çok daha büyük bir seviyeye ulaştığını belirtti.
Sosyal medya kullanıcıları, bir yandan Beşiktaş gibi köklü kulüplerin ekonomik yapısını tartışırken, diğer yandan dijital içerik üreticilerinin gelirlerinin ulaştığı boyutları da değerlendirmeye başladı. Bu durum, spor ve dijital ekonomi arasındaki farkları yeniden gündemin merkezine taşıdı.
