Türkiye’nin Enerji Filosuna Yeni Güç: West Draco Mersin’de

7

Türkiye’nin deniz sondaj filosuna katılan West Draco, Akdeniz’deki ilk durağı olan Mersin’e ulaştı. 228 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki gemi, Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi açıklarında yaklaşık 1 mil mesafede demirledi. Yaklaşık bir hafta bölgede kalacak gemi, işlemlerin tamamlanmasının ardından limana yanaşacak.

West Draco, dünyanın en gelişmiş 7. nesil derin deniz sondaj gemilerinden biri olarak 12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine katılan gemi, liman süreci tamamlandıktan sonra Akdeniz’deki çalışmalarına başlayacak.

Geminin ikizi West Dorado da önümüzdeki dönemde Türkiye’ye ulaşacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, bu iki yeni gemiyle Türkiye’nin dünyanın en büyük 4. derin deniz sondaj filosuna sahip olacağını vurguladı ve “Mavi Vatan’da kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Exit mobile version