Türkiye’nin yerli akıllı telefon projesinde takvim netleşmeye başladı. ASELSAN ve Türk Telekom iş birliğiyle geliştirilen cihazın üretiminin Malatya’da yapılması, telefonun ise 2027’nin ilk yarısında satışa sunulması hedefleniyor.
ÜRETİM VE TESTLER MALATYA’DA
TTT İnovasyon çatısı altında yürütülen projede telefonun tasarım ve geliştirme çalışmaları Türk mühendisler tarafından gerçekleştiriliyor. Üretim ve test süreçlerinin Malatya’daki tesiste sürdürüldüğü belirtiliyor.
Projede ASELSAN donanım ve üretim tarafını üstlenirken, Türk Telekom yazılım, içerik, pazarlama, dağıtım ve markalama çalışmalarını yürütecek.
KAMERA VE PİL PERFORMANSI ÖNE ÇIKACAK
Yeni telefonun premium, üst ve orta segment kullanıcılarına hitap edecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor. Özellikle kamera ve pil performansında rakip modellerle rekabet edebilecek bir cihaz ortaya çıkarılması hedefleniyor.
Telefonun ilk aşamada Android işletim sistemiyle piyasaya çıkması planlanırken, sonraki aşamalarda yerli işletim sistemi ve yerli çip teknolojisine geçilmesi amaçlanıyor.
İSMİ HENÜZ BELLİ DEĞİL
Yerli akıllı telefonun marka adı için de çalışmalar sürüyor. Yüzlerce isim önerisinin çeşitli test ve araştırmalar sonucunda beş seçeneğe indirilmesi planlanıyor.
Yeni telefonun isminin 2026 yılı sonunda yapılacak değerlendirmelerin ardından kesinleşmesi bekleniyor.
#YerliTelefon, #ASELSAN, #TürkTelekom, #Teknoloji, #Malatya, #AkıllıTelefon
