Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları Fenerbahçe ve eski takım arkadaşı Emre Belözoğlu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Turan’ın sarı-lacivertli kulübe yönelik sözleri futbol gündemine damga vurdu.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 4. haftasında Sporting CP’ye 1-0 mağlup olan Shakhtar Donetsk’te teknik direktör Arda Turan, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Genç teknik adam, 5. haftada oynayacakları Fenerbahçe mücadelesini değerlendirirken hem ezeli rekabete hem de Emre Belözoğlu ile dostluğuna değindi.
Fenerbahçe için dikkat çeken itiraf
Futbolculuk yıllarında Fenerbahçe ile büyük bir rekabet yaşadığını hatırlatan Arda Turan, sarı-lacivertlilere karşı hiçbir zaman nefret duymadığını söyledi.
Turan, “Çocukluğumdan beri en çok rekabet etmek istediğim takım Fenerbahçe. Açıkça söylemek gerekirse onlardan nefret etmiyorum.” ifadelerini kullandı.
Geçmişte yaşanan sözlü atışmaların ve rekabetin kendisi için önemli olduğunu belirten Turan, futbol hayatındaki en büyük heyecanlardan bazılarını Fenerbahçe karşısında yaşadığını dile getirdi.
Emre Belözoğlu hakkında duygusal sözler
Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Emre Belözoğlu ile geçmişten gelen dostluğuna dikkat çeken Turan, eski takım arkadaşıyla Şampiyonlar Ligi’nde rakip olmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyledi.
Belözoğlu’nun hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Turan, iki teknik adamın karşılaşmasının unutulmaz bir deneyim olacağını ifade etti.
“Fenerbahçe çok tecrübeli bir takım”
Rakibinin kadro kalitesine dikkat çeken Arda Turan, Fenerbahçe’nin uluslararası tecrübeye sahip oyunculardan oluştuğunu belirtti.
Shakhtar Donetsk’in genç kadrosuyla bu tecrübeye karşı koymaya çalışacağını söyleyen Turan, sarı-lacivertlilerin ev sahibi avantajına da sahip olacağını vurguladı.
Emre Belözoğlu ile yaşayacağı teknik direktörlük rekabetini heyecanla beklediğini belirten Turan, maçın sonucundan bağımsız olarak bu karşılaşmayı hayatının en güzel anılarından biri olarak hatırlayacağını söyledi.
