A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın’ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yapacağı sözleşmenin mali ayrıntıları gündeme geldi. Deneyimli teknik adamın yıllık 2,5 milyon dolar kazanacağı öne sürülürken anlaşmaya TFF seçimleriyle ilgili özel bir madde ekleneceği belirtildi.
YILLIK 2,5 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA
A Milli Takım’da Vincenzo Montella’nın ardından göreve getirilen Sergen Yalçın’ın, 30 Temmuz 2030 tarihine kadar geçerli dört yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.
53 yaşındaki teknik direktörün yıllık ücretinin 2,5 milyon dolar olacağı iddia edildi. Buna göre Yalçın’ın dört yıllık sözleşmesinin toplam bedeli 10 milyon dolara ulaşacak.
TFF SEÇİMLERİ İÇİN ÖZEL MADDE
Sözleşmenin en dikkat çekici ayrıntısı ise Türkiye Futbol Federasyonu’nda yaşanabilecek yönetim değişikliğine ilişkin düzenleme oldu.
Gelecek yaz yapılması olası TFF seçimlerinde yönetimin değişmesi durumunda, yeni federasyon yönetiminin Sergen Yalçın ve teknik ekibiyle çalışmaya devam etmeme hakkını koruyacağı bir madde üzerinde uzlaşıldığı belirtildi.
Bu düzenlemenin, olası bir yönetim değişikliğinde federasyona teknik direktör konusunda karar alma esnekliği sağlaması amaçlanıyor.
SERGEN YALÇIN MİLLİ TAKIMDA YENİ DÖNEMİ BAŞLATTI
Beşiktaş’ta kazandığı Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluklarıyla dikkat çeken Sergen Yalçın, A Milli Takım’da yeni bir dönemin başlangıcına imza attı.
Tecrübeli teknik adam, görevi kabul ettiğini duyurduğu açıklamasında milli takımın kendisi için büyük bir gurur olduğunu vurgulamış, ücret konusunu öncelikli görmediğini ifade etmişti.
Yalçın’ın sözleşmesinin resmiyet kazanmasıyla birlikte mali şartların ve seçimlere ilişkin özel maddenin ayrıntılarının netleşmesi bekleniyor.
